Det får dine ansatte til å gi full gass på jobb

Ønsker bedriften motiverte ansatte, så er det viktig at ledelsen får dem til å føle seg verdsatt.

Foto: Scanpix
Arbeidsliv

Å motivere de ansatte til å gjøre en ekstra innsats kan være vanskelig nok under normale omstendigheter. Mange ønsker at ting skal bli som de er, skriver ingeniörskarrier.se.I en undersøkelse som ble gjort i USA tidligere i år, var det for eksempel 70 prosent av de ansatte som sa at de var uengasjerte i jobben sin - og at de hadde vært det i minst ti år.Er bedriften i en krise kan det være ekstra utfordrende å motivere de ansatte, da det gjerne vanker dårligere betingelser, i stedet for gulrot.Det viktigste i slike tider er at ledelsen viser de ansatte hvor viktige de er for bedriften, mener managmentkonsulenten Allison Rimm i sin blogg for Harvard Business Review.Her er fem ting du må gi de ansatte for at de skal gi gass:1. Gi de ansatte forståelse for hvorfor endringer må gjennomføres.2. Gi dem muligheten til å bidra med sin kunnskap.3. Gi dem mer kontroll over arbeidsmiljøet og fremtiden.4. Skap muligheter for de ansatte til å knytte nye kontakter og utvikle samarbeidet på tvers av avdelingene.5. Gi dem nye redskap og støtte for å kunne lykkes med å implementere sine beste ideer.En ledelse som gidder å høre på hva de ansatte synes, vil mest sannsynlig skape et bedre produkt og et bedre arbeidsmiljø, skriver Allison Rimm.FØLG HEGNARKVINNER PÅ FACEBOOK

Nyheter
Kultur