Slik stilner du støy på kontoret

Åpent kontorlandskap kan være krevende for konsentrasjonen.

Foto: Scanpix
Arbeidsliv

Stadig flere store bedrifter velger å sette sine ansatte i åpne kontorlandskap, noe ikke alle er like komfortable med.- Åpent kontorlandskap er en utfordring for konsentrasjonen, og stiller høye krav til respekt og tydlige regler, sier Cecilia Duberg til Chef.se.La oss si du er ny i selskapet, som opererer i åpent kontorlandskap. Dine kolleger hører daglig på høy musikk til arbeidet. De mener det inspirerer og skjerper konsentrasjonen. Men slik fungerer det ikke for deg.- Forskning viser at enkelte mennesker tolker lydstimuli som støy og forstyrrende. Andre trenger lydstimuli for å løfte energinivået. I enkelte kontorlandskap fungerer musikken som en vegg, for å slippe å høre andres prat. I andre kulturer handler det mer om image, sier Duberg.At man ikke viser hensyn i en slik gitt situasjon, mener psykologen kan bero på flere ting.- Har du vært tydelig nok? Syntes kollegene at det blir vanskelig å konsentrere seg når det blir stille?Ta det opp, som om du er nysgjerrig, men også som et viktig spørsmål i forbindelse med et møte.- Er det mulig å inngå et kompromiss? Hvilken type musikk skal spilles, hvor høyt og hvor mange dager i uken?Hva med støydempende øretelefoner?Det viktigste mener Duberg ifølge nettstedet er at man kommer til enighet.- Trikset for å få alle fornøyd med den endelige avgjørelsen, er å få alle til å delta i diskusjonen, avslutter psykologen.

Nyheter
Personlig økonomi