Leier privatetterforsker i jakten på utro ansatte

- Jeg som utreder serverer utro medarbeidere på et sølvfat til politiet, sier privatetterforsker.

Skygge av mann - Foto: Scanpix
Arbeidsliv

Ved flere arbeidsplasser leies eksterne sikkerhetsrådgivere inn for å luke ut utro ansatte og for å foreta konfrontasjoner, skriver DN.Datatilsynet mener innleide sikkerhetsselskaper benytter politimetoder og setter ansattes rettsvern i fare.- Det er et rått styrkeforhold i slike saker. Arbeidsgiveren er den sterke parten når det settes inn et stort team mot ansatte, mens den ansatte blir stående i en vanskelig situasjon, sier direktør Bjørn Erik Thon i Datatilsynet til avisen.- På sølvfatEn av dem som jakter på utro ansatte, er privatetterforsker Steinar Vadla Risa i Vadla trygghetsbyrå. Sikkerhetsrådgiveren og privatetterforskeren har ifølge DN hatt 200-300 utredningssaker de siste årene, men er ikke blant dem som er i Datatilsynets søkelys.- Jeg som utreder serverer utro medarbeidere på et sølvfat til politiet. Min rolle er å veilede kunden frem til en anmeldelse der politiet får alt klart, sier Vadla Risa.- Ingenting er verre for arbeidsmiljøet enn rykter om mislighold, fortsetter han til avisen.

Nyheter
Næringsliv