Mistrives du på jobb, går det utover både deg selv og bedriften. Utbildning.se har listet opp tre grep til hvordan du finner jobben som passer best for deg:
1. Finn ut av hva du vil, og hold fast på dine drømmer2. Fortell andre om din drømmejobb3. Ta konsekvensene av valget ditt
Mange er usikre på hva de egentlig er gode på, og tenker mer på lønn og markedsutsikter. Tenk deg om, og snakk gjerne med en rådgiver dersom du ikke kommer frem til svaret på egenhånd.Når du har funnet ut av hva du vil gjøre, så del dine tanker med de rundt deg. Da er sjansen større for at din drøm blir realisert. Det garanterer ikke umiddelbar suksess, og du må være forberedt på at det kan ta tid før noe blir en realitet. Men forteller du venner og familie om drømmen, vil du antagelig få støtte og veiledning underveis.Ikke mange ting i livet kommer gratis! For å få drømmejobben, må du kanskje være forberedt på lavere lønn i starten, jobbe mer enn du er vant med, eller flytte til andre siden av kloden.