– Vi føler oss litt som økonomene som var ferdig utdannet rett etter finanskrisen, sier Mathias Skillingstad, tillitsvalgt i studentorganisasjonen til Norges ingeniør og teknologorganisasjon (NITO) ved Høgskolen i Bergen (HiB) til Bergens Tidende.De siste årene har studentene vanligvis opplevd at jobbtilbudene fra oljebransjen har kommet før de har avlagt de siste eksamener. Av de 12 som gikk ut fra kullet i fjor, hadde alle fått jobb før de var ferdige, ifølge NITO-studentene.I år er det foreløpig 19 studenter som har fått vitnemål. Foruten én som allerede hadde fagbrev og garantert jobb, har ingen fått jobb.Ingeniørselskapet Aibel, som lever av tjenester inn mot olje- og gassindustrien, bekrefter inntrykket til studentene.– Frem til i fjor sommer var vi gjennom noen år hvor vi rekrutterte tungt. Det har vært stor konkurranse om å rekruttere de beste ingeniørene. I fjor sommer slo vi om takten i rekrutteringsarbeidet, og nå er det så godt som slutt på nyrekruttering. Nå henter vi bare inn folk med absolutt nødvendig kompetanse, sier kommunikasjonsdirektør Bjørg Sandal i selskapet.