OBS: Jobbskifte kan gi uføresmell

Det kan bli svært dyrt å glemme uføreforsikringen når man slutter i en jobb .

Arbeidsliv

Halvparten av arbeidstageren i privat sektor har uførepensjon via arbeidsgiver, mens alle ansatte i offentlig sektor har uførepensjon som en del av ansettelsesavtalen.Tom Sørum, advokat og partner i Ness Lundin, påpeker overfor Finansavisen at mange glemmer forsikringene ved et jobbskifte, og at det er her er mange feller å gå i.– Hvis man har en god forsikring gjennom den gamle jobben, og spesielt hvis man har fått helseutfordringer den siste tiden, bør man sterkt vurdere å få forsikringen forlenget. Alle skal få tilbud om det når man slutter. Det gjelder ikke minst hvis man blir alvorlig syk og må slutte i jobben, sier Sørum.Advokaten pppmener det er blitt et paradoks at alle snakker som om pensjon er blitt det viktigste i livet.- Jeg tror nok at å sikre seg mot uførhet er langt viktigere for mange, sier Tom Sørum til avisen.Les hele artikkelen i Finansavisen mandag