Venter 10.000 søkere på 400 stillinger

Songa Offshore kan velge og vrake i søkere. Det er bare ni måneder siden selskapet måtte overby konkurrentene for å få nyansatte.

Bjørnar Iversen, Songa Offshore. Foto: Iván Kverme/Finansavisen.
Arbeidsliv

- Det er et ekstremt annerledes marked nå enn for bare ni måneder siden, sier Songa-sjef Bjørnar Iversen til DN.Mens oljeselskaper og leverandører varsler nye nedbemanninger, planlegger Iversen en ny storstilt rekrutteringskampanje.- I løpet av høsten skal vi ansette opp mot 400 nye, sier han til avisen.Selskapet ansatte i løpet av våren og sommeren nærmere 370 personer.- Vi hadde over 10.000 søkere da, og vi regner ikke med noen færre i den omgangen vi snart starter, sier Iversen.At selskapet sparer penger på endringen legger han ikke skjul på.- Vi får tak i mer velkvalifiserte ansatte. Tidligere måtte vi overby hverandre for å få tak i folk. Bare i kursing sparer vi kanskje mellom 50.000 og 100.000 kroner per ansettelse, sier Iversen til DN.