De færreste vet hva de skal gjøre, dersom de blir avskjediget. Forbereder du deg på situasjonen, kommer du deg raskere videre, skriver jobfinder.dk.Nettstedet har med hjelp av Susanne Teglkamp, rådgiver i Teglkamp & Co. listet opp syv råd, dersom en nedbemanning skulle ramme deg:
Vær klar til å forhandleGå pent ut av dørenHold hodet kaldtFå oversikt over økonomienAktiver nettverketGod søkandBruk ventetiden fornuftig
Med mindre bedriften går konkurs, er det som regel gode muligheter til å få fornuftige sluttvilkår.Forlat jobben på en ordentlig og ryddig måte. Du vet aldri når du treffer på dine tidligere kolleger igjen.Ikke kast deg rundt i panikk og send søknader i vildensky. Da kan du lett ende opp med en jobb du egentlig ikke vil ha.Har du råd til å bli boende og hva med bilen? Forsøk å danne deg et bilde av hvor lang tid du kan klare deg. Snakk gjerne med banken.De fleste har et langt større nettværk enn de tror. Kartlegg ditt eget, og bruk kontaktene dine som sparringspartnere og døråpnere i din søken etter ny jobb.Skreddersy søknadene, slik at de er grunddig tilpasset hver enkelt jobb du søker på.Husk å leve et fornuftig liv mens du venter på et få en ny jobb. Sørg for å holde deg i form. Få inspiration, og forsøk å nyt at du i en periode av ditt liv har tid som du kan bruke til hva du vil.