Ulovlig å be om alder i stillingsannonser

Oppkjøpsfondet Reiten & Co søkte i en stillingsannonse etter personer mellom 27 og 32 år. Ulovlig, fastslår Likestillings- og diskrimineringsombudet.

Foto: Scanpix
Arbeidsliv

Reiten & Co ba i avisannonser om søkere til stillingen som investment associate, for analyse av selskaper: «ønsket alder 27– 32 år», skriver Dagens Næringsliv.– Det er ikke lov til å legge vekt på alder når man lyser ut stillinger. Det skal svært mye til før vi kan se at alder skal være et saklig og nødvendig krav, skriver nestleder Elisabeth Lier Haugseth i Likestillings- og diskrimineringsombudet i en epost. Arbeidsmiljøloven slår fast at «diskriminering på grunn av politisk syn, medlemskap i arbeidstakerorganisasjon eller alder er forbudt». Haugseth forteller at problemet er utbredt.– Det overrasker oss at arbeidsgivere ikke er bedre kjent med regelverket, sier hun.Daglig leder Bård Brath Ingerø i Reiten & Co sier til Dagens Næringsliv at det ikke lå mer i formuleringen enn at de ønsket å sende et signal om at de ikke bare var på jakt etter folk med mange tiårs erfaring.Formuleringen om ønsket alder er nå fjernet fra annonsen på nett. (©NTB)

Nyheter
Personlig økonomi