SKUP-nestleder trekker seg etter plagiat

Tidligere Dagens Næringsliv-journalist Daniel Butenschøn trekker seg fra vervet som nestleder i SKUP, etter en rekke avsløringer om plagiat.

Arbeidsliv

– Det jeg har gjort, er helt uforenlig med norsk journalistikk og SKUPs idealer. Følgelig trekker jeg meg fra vervet i SKUP, sier Butenschøn i en pressemelding.Siste: Butenschøn skulle starte som redaktør i Schibsted-eide Stiftelsen Tinius. Nå skriver fagbladet Journalisten at Butenschøn er uaktuell for Tinius-stiftelsen. – I lys av det som er skjedd har jeg pratet med Daniel. Han er veldig lei seg og har nå valgt å trekke seg fra den prosessen, sier administrerende direktør Sindre Østgård i Stiftelsen Tinius.Butenschøn har vært medlem i styret til Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse (SKUP) siden 2013 og nestleder siden 2014. Nå slutter han på dagen.Etter et langt liv som journalist kom Butenschøn selv i overskriftene søndag, etter at Øistein Refseth på twitter avslørte omfattende plagiat i Butenschøns siste artikkel i Dagens Næringsliv.I artikkelen «Klagemuren», som var hovedsak i forrige ukes DN Magasinet, har Butenschøn stjålet en rekke sitater og passasjer fra essayet «Standing By», som sto på trykk i det amerikanske tidsskriftet The New Yorker i august 2010.Senere har Dagens Næringsliv funnet plagiat i flere av Butenschøns saker gjennom åtte år i avisen. I tillegg ble journalisten tatt for plagiat i 2005, også da fra The New Yorker.Redaktør i Dagens Næringsliv, Amund Djuve, fortalte om plagiatet i en omfattende beklagelse i avisen mandag. (©NTB)

Nyheter
Arbeidsliv