Jobbkrav: Fullført 5. klasse, må kunne sykle - fikk 2,3 mill. søknader

2,3 millioner søkte kontorjobb i India

Foto: Scanpix

Mer enn 2,3 millioner mennesker søkte ledige assistentstillinger hos delstatsmyndighetene i Uttar Pradesh i India. Å intervjue alle søkerne vil ta rundt fire år, ifølge myndighetene.Det skal ansettes 368 nye assistenter i delstaten nord i landet, ifølge indiske medier.Blant de til sammen 2,3 millioner søkerne var 222.000 med forskjellig slags høyere utdannelse og 225 med doktorgradsutdannelse. Minimumskravet i jobben var å ha fullført femteklasse og kunne sykle, skriver avisa Hindu.Jobben går ut på å komme med te, drikkevarer og dokumenter til de ansatte, og lønnes med 20.000 rupier, tilsvarende rundt 2.500 norske kroner i måneden.Å intervjue alle søkerne ville ta rundt fire år, anslår delstatsminister Ambika Chaudhary.– Vi må trolig be om nye søknader og ha en ny rekrutteringsprosess, sier Chaudhary.Uttar Pradesh er Indias mest befolkede delstat, med rundt 200 millioner innbyggere. Av de mellom 15 til 35 år er 13 millioner arbeidsledige. (©NTB)