Kvinner er mest borte fra jobben

Kvinner har nesten dobbelt så høyt sykefravær som menn, viser tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Foto: Scanpix

Andelen menn med legemeldt sykefravær var 4,1 prosent i andre kvartal i år, mens andelen for kvinner var på 7,6 prosent.I alt 140.101 arbeidstakere var borte fra arbeidet på grunn av legemeldt sykefravær i andre kvartal i år. Det tilsvarer 5,8 prosent, mot 5 prosent i andre kvartal i fjor.SSB påpeker at det høyere nivåtallet i all hovedsak skyldes nytt datagrunnlag og ikke en reell endring.Dette mener Unio-leder Anders Folkestad er svært beklagelig.– Hvis dette er en konsekvens av regjeringens forenklings- og fornyingsprosjekt, så ser vi samtidig risikoen for at kvaliteten blir redusert. Statistikken vi nå har fått er svært mangelfull, sier Folkestad. (©NTB)