Ut med helter – inn med psykologer

Kjendiser er ikke lenger like viktige når norske bedrifter skal leie inn foredragsholdere.

Judymay holder foredrag

Komikere og psykologer danker ut kjendiser, idretts­helter og polfarere når arbeidsgivere nå skal peppe ansatte med innleide foredragsholdere, skriver Dagens Næringsliv.Foredragsformidleren Athenas merker at foredrag om motivasjon og arbeidsglede nå i stadig større grad blir mer ettertraktet.- At det er en kjendis, er heller ikke like viktig lenger. Nå skal det være folk med faglig tyngde. Psykologer er veldig etterspurt, sier daglig leder i Athenas, Lone Sletten, til avisen.Konkurrenten Norsk Artist Formidling bekrefter at det er en vridning vekk fra gullmedaljevinnere og andre gamle helter, mens Knut Müller-Nilssen i managementselskapet Seminarpartner merker at temaene som etterspørres er litt annerledes enn før.- I tider med noe usikkerhet rundt norsk økonomi ønsker både offentlige og private virksomheter å sørge for at personalgruppen står best mulig rustet til å håndtere utfordringer – og da særlig endringer. Derfor er det stor pågang etter dyktige folk som kan snakke om motivasjon, måloppnåelse, samarbeid og kommunikasjon, sier han til DN.