Raser på ranking tross Nobelpris

En Nobelpris i medisin hjelper ikke NTNU på rangeringen Times Higher Educations universitetsrangering.

Det hjalp ikke med nobelpris i medisin. NTNU faller kraftig på Times Higher Educations nye universitetsrangering, skriver Dagens Næringsliv.NTNU faller fra en plass blant de 276-300 beste universitetene i verden, ned til en plass i sjiktet av de 351-400 toppuniversitetene.- Vi ble jo overrasket, det er et kraftig dump. Vi er kanskje spesielt forbauset fordi to av forskerne våre har fått nobelprisen det siste året. Umiddelbart skjønner vi ikke helt hvorfor. Disse rangeringene er ofte ganske kompliserte. Å trenge inn i alle detaljene krever litt tid, sier NTNU-rektor Gunnar Bovim til avisen.Universitetet i Oslo (UiO) gjør det derimot bedre enn tidligere på den nye Times Higher Education-rangeringen, og klatrer 51 plasser opp til 135. plass. Det er dermed Norges best rangerte universitet, foran Universitetet i Bergen på en 182. plass.