Fikk sparken etter CV-juks i Yahoo!

I januar 2012 ble 55 år gamle Scott Thompson ansatt som sjef i nettgiganten Yahoo! Fire måneder senere måtte han gå.

Arbeidsliv

Scott Thompsom måtte gå etter at det ble avslørt at han feilaktig hadde oppgitt i sin CV at han hadde en Bachelorgrad både i Accounting (regnskap) og Computer Science (informatikk) fra Stonehill College, mens han i virkeligheten bare hadde en Bachelor i Accounting.Dette var en stor nyhet i USA i mai 2012 og det hele er gjengitt i hans biografi på Wikipedia.Investor sendte brev til styret Yahoo! ansatte Thompson som konsernsjef i januar 2012. Den 3. mai 2012, sendte da aktivist investor og adm. dir. i Third Point LLC, Dan Loeb, et brev til Yahoos styre og offentligjorde innholdet i brevet i en pressemelding .I brevet ble det sitert en opplysning fra Yahoo! til Det amerikanske finanstilsynet om at Thompson hadde en Bachelorgrad i Accounting og Computer Science fra Stonehill College, men at Loeb hadde grunn til å tro at han bare hadde Bachelorgraden i regnskap.Les også: Juks i 30 prosent av alle CVerLoeb spurte i brevet og pressemeldingen også om Thompson hadde pyntet på sine akademiske vitnemål og om styret hadde unnlatt å utøve sin mest grunnleggende plikt da det ansatte ham som adm. dir.Styret tok ansvar og 13. mai 2012 sendte Yahoo! ut en pressemelding om at Thompson ikke lenger var ansatte i selskapet, og midlertidig ville bli erstattet midlertidig av den globale medisjefen Ross Levinsohn.Solid fallskjerm Da Thompson ble i Yahoo! fire måneder tidligere ble det oppgitt at han hadde en årslønn på 26 millioner dollar.Thompsons samlede kompensasjon for sine 130-dager i Yahoo! skal ifølge Wikipedia ha vært på minst 7,3 millioner dollar, tilsvarende nær 65 millioner kroner til dagens valutakurs.Før Thompson begynte i Yahoo! var han sjef i PayPal, hvor han også hadde vært IT-direktør. I dag er han sjef i ShopRunner.

Nyheter
Næringsliv