Sigve Brekke: - Jeg har aldri med viten og vilje løyet

Telenor-sjef Sigve Brekke beklager på det sterkeste den uriktige oversettelsen av sine studier fra norsk til engelsk

Telenor-sjef Sigve Brekke Foto: Iván Kverme / Finansavisen
Arbeidsliv

- Jeg har aldri med viten og vilje løyet om min akademiske bakgrunn. At jeg ikke fanget opp den uriktige oversettelsen av mine studier fra norsk til engelsk beklager jeg på det sterkeste. Men jeg må få presisere at disse studiene aldri har vært avgjørende for min karriere. Og det er derfor de heller ikke står oppført hverken på min LinkedIn-profil eller i Telenors presentasjonen av meg som konsernsjef, sier konsernsjef Sigve Brekke i en pressemelding fra Telenor torsdag ettermiddag.I pressmeldingen opplyses det også fra styret i Telenor at informasjonen selskapet fikk om Brekkes akademiske kvalifikasjoner på ansettelsestidspunktet var korrekte.Les også: Telenor-sjef Sigve Brekke bløffet om bachelor i økonomiOpplysninger om Brekkes akademiske kvalifikasjoner i Telenors systemer i dag er også korrekte, inkludert oversikt over hans høyskolestudier og hans mastergrad fra the Kennedy School of Government fra Harvard, heter det videre.Det bekreftes i meldingen også at det ikke noe sted i Telenors arkiv står at Brekke har en Bachelor-grad, og Harvard har selv bekreftet at opptak og grad derfra er korrekt.- Utvelgelsen av Sigve Brekke var basert på en ryddig og grundig internasjonal prosess. De aktuelle kandidatene ble intervjuet av et fulltallig styre. Brekkes bakgrunn ble korrekt presentert for styret. Mer enn noe annet, så var det Brekkes resultater fra hans 17 år lange lederkarriere i Telenor som var utslagsgivende for ansettelsen av ham som konsernsjef, sier Frank Dangeard, styrets nestleder i Telenor, i samme pressemelding.Når varsler Telenor også at de vil besørge en full gjennomgang av hvordan Brekkes bakgrunn beskrives og sikre felles begrepsbruk knyttet til hans høyskolestudium der 38 av 40 vekttall er fullført. Kommunikasjonssjef Atle Lessum i Telenor opplyste til Hegnar.no tidligere torsdag at de nå kartlegger feiloppføringer og korrigerer dette fortløpende.

Nyheter
Næringsliv