Hver fjerde norske student har barn

25 prosent av norske studenter har barn. Det er den høyeste andelen i Europa, ifølge en ny undersøkelse.

Foto: Iván Kverme/Finansavisen.
Arbeidsliv

Eurostudent undersøker demografi og økonomi blant studenter i 25 land i Europa. Undersøkelsen gjennomføres hvert fjerde år, og dette er femte gang tallene legges fram, skriver Khrono.Mens Norge troner på toppen av listen over land med studentforeldre, følger Sverige og Estland på de neste plassene, med andeler på henholdsvis 23 og 20 prosent.Undersøkelsen viser at studenter med barn ofte har mindre tid til studiene og mindre økonomiske ressurser enn de barnløse medstudentene. Andelen studenter som har barn, henger ofte sammen med gjennomsnittsalderen til studentene. Med en snittalder på 29 år, har Norge noen av Europas eldste studenter. To av tre norske studenter over 30 år oppgir at de har barn.Studenter som får barn underveis i studiet, har krav på permisjon på lik linje med dem som er ute i arbeidslivet. Permisjon gir blant annet rett til utsatt eksamen og fortsatt status som student. Også far kan få utsatt eksamen dersom det er mindre enn to uker mellom fødsel og eksamen. Dersom barnet ble født før mor eller far tok fatt på studiene, faller retten til permisjon bort.Det er opp til den enkelte institusjonen hvordan det legges til rette for studenter med barn. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv