Rennes ned av folk som vil bli robotlærer

En drøss med oljeingeniører på jobbjakt er blant søkerne.

Robot - Foto - Scanpix
Arbeidsliv

Gründerne i Id.mngmnt rennes ned av folk som vil jobbe med å lære opp roboter som skal overta menneskers arbeidsoppgaver, skriver Dagens Næringsliv.Selskapet, som jobber med implementering og opplæring av virtuelle roboter, la for halvannen måned ut en ny stilling på Finn.no. Resultatet var 350 jobbsøknader.- Vi har ingen robot til å lese søknadene, så det er blitt en tyngre jobb enn vi hadde forestilt oss, sier partner Bård Andreas Amundsen spøkefullt til avisen.Han forteller at nesten halvparten av søkerne er oljeingeniører på leting etter jobb i krisetider. I tillegg er det også mange som har utdannet seg til jobber som forskere mener vil kunne forsvinne til roboter.- Det er nok ingen her som har mistet jobben fordi en robot har tatt dem, men blant dem som egner seg for jobben, finner vi finansanalytikere og lignende – folk som har utdannet seg til jobber som vi tror vil forsvinne til robotene, sier Amundsen til DN.