Dette skiller gode ledere fra de beste

Forskere ved Harvard Business School har undersøkt hva som skiller gode ledere fra de beste.

Etter nærmere 2 700 intervjuer og 90 analyser over ti år, har forskerne kommet frem til fire attributter som er avgjørende for å lykkes i rollen som leder, ledernett.no.Hovedforskjellen mellom de absolutt beste lederne, og de lederne som gjør det bra, er at lederne i toppsjiktet oppfyller alle de fire faktorene som forskerne har kommet fram til. De gode lederne oppfyller en eller to.De faktorene de beste lederne kjennetegnes av er: God forståelse av hele virksomheten, de er gode beslutningstagere, de kjenner hele bransjen/industrien og de skaper dype og tillitsfulle relasjoner.Den gode nyheten for deg som leder, er at alle disse fire attributtene ikke nødvendigvis er medfødt. Det er mulig å utvikle sitt lederskap ved å skaffe seg bedre forståelse av hele virksomheten, du kan lære å bli en dyktigere beslutningstager, du kan øke din bransjeforståelse, og du kan jobbe for å utvikle dine evner slik at du blir flinkere til å skape gode og dype relasjoner, skriver Ledernett.