Ikke én kvinne fikk plass i hans toppledergruppe

I entreprenørselskapet AF Gruppen er halvparten av den nye konsernledelsen menn i 30-årene.

Morten Grongstad, Konsernsjef, AF Gruppen Fotograf: Eivind Yggeseth / Finansavisen

Vekstselskapet AF Gruppen har levert solide resultater og puster Skanska i ryggen, skriver DN. Da den nyansatte konsernsjefen Morten Grongstad skulle sette sammen en ny toppledergruppe, ryddet han plass til tre menn i 30-årene.Halvparten av konsernledelsen er nå under 40, den yngste er konserndirektør Andreas Jul Røsjø som har ansvar for energi og eiendom.DN spør Morten Grongstad om hvorfor han ikke har tatt flere kvinner inn i toppledergruppen.- Det skorter ikke på kvinnelige talenter. Vi har mange flinke kvinner internt i AF. Om noen år vil de gjøre inntog i konsernledeslen. I bygg og anlegg er kvinner underrepresentert, og dermed blir de også det oppover i hierarkiet. Kjønnsnøytralitet preger valget.Grongstad er ikke enig i at han har ansatt en gruppe som ligner ham selv.- Det er sikkert mange som rekrutterer kopier av seg selv, men disse er ikke satt sammen for å klappe meg på skuldra. Vi er klare på hva de skal, nemlig ta ansvar og fungere kollegialt. Konsernledelsen er det viktigste korrektivet til konsernsjefen, og de er her for å si meg imot, sier han.