Ingen skal trakasseres i Forsvaret

Forsvaret forbereder seg på første innrykk av vernepliktige kvinner til sommeren. Arbeid med holdninger blir en hovedprioritet framover, sier forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H).

– Ingen skal utsettes for mobbing, trakassering eller uønsket seksuell oppmerksomhet i Forsvaret, sa Søreide da temaet ble tatt opp i Stortingets spørretime onsdag.Hun slo også fast at «ingen skal bade naken mot sin vilje», med henvisning til den mye omtalte nakenbadingsaken i Forsvaret. Men noen ny instruks om dette, vil hun ikke ta initiativ til. I stedet viste hun til at Forsvaret kan ilegge refs i tilfelle befalet går for langt.Søreide mener Forsvaret er forberedt på innrykket av kvinnelige vernepliktige.– Vi er i den heldige situasjon at mange jenter søker seg til Forsvaret. Vi jobber mye med holdninger, etikk og ledelse og forsvarsledelsen har dette som en av sine viktigste prioriteringer fram mot sommeren, sa hun. (©NTB)