Nav endrer sykmeldinger fra leger daglig

NAV - Foto - Scanpix

Nav avslører også mer juks enn tidligere:– Etter at vi kom mer på banen, ser vi at arbeidsgivere oftere melder fra om skulk og juks, altså folk som sier de er syke, men som ikke er syke, sier Torkild Sitter, rådgivende overlege ved Nav Sør-Trøndelag til Adresseavisen.Alle sykmeldte skal i aktivitet etter åtte uker, med mindre det er «tungtveiende medisinske grunner» eller umulig å tilrettelegge arbeidet.– Antallet varierer, men vi etterprøver rundt 100 sykmeldinger i uka i Trondheim. Navs saksbehandlere og Navs leger går hver uke gjennom alle som nærmer seg åtte ukers sykmelding. I mange tilfeller der vi vurderer at det ikke er medisinsk grunnlag for å være helt borte fra jobb, gjøres sykmeldingen gradert, sier Sitter.Nav Nord-Trøndelag begynte også å skjerpe praksisen i fjor vår:– Siden da har antallet varsler om stans i sykepengeutbetalingen økt med fire ganger, sier Vegard Rydningen, fylkesdirektør i Nav Nord-Trøndelag. (©NTB)