Slik får du motiverte og produktive ansatte

Skal de ansatte gjøre en god jobb, må arbeidsplassen by på inspirasjon, vennlighet og en følelse av egenverdi.

Det finnes tre viktige forutsetninger for å få motiverte og produktive ansatte, skriver Stanfordforskeren Emma Seppälä på Harvard Business Review.1. InspirasjonJo mer man opplever at det finnes en mening med jobben, desto mer kreativ og fleksibel blir man. Uansett hva selskapet holder på med og hva innstillingen er til egne arbeidsoppgaver, kan man bli motivert av at arbeidsmiljøet er godt. Rettferdige og lite selvopptatte ledere er også en inspirasjonskilde. Medarbeidere som føler at sjefen holder på dem gjennom tykt og tynt, er mer samarbeidsvillige og produktive ifølge forskning.2. VennlighetEttersom vi er sosiale vesener, trenger vi kammeratskap og bekreftelse også på jobben. Å vise omtanke og respekt er mer effektiv enn sinne for en leder som vil at medarbeiderne skal være motiverte og produktive. Bare en enkel sak som å spørre hvordan det går og virkelig lytte til svaret, er effektivt.3. EgenverdiGratis trening og helsetjenester er bra. Men forutsetningen er at bedriftskulturen er oppmuntrende, slik at man virkelig har mulighet til å trene og ta pauser for å redusere stresset og øke trivselen. Lederen bør selv gå foran med et godt eksempel.