Sveriges farligste yrke

prest.jpg
Arbeidsliv

Det viser tall som Kyrkans Akademikerförbund har fått fra Försäkringskassan. Å tjene Gud er nemlig et yrke det er svært vanskelig å ta seg fri fra.– Prester skal jobbe 40 timer i uken som alle andre, men i praksis fungerer det ikke sånn. Som prest forventes det at du alltid skal være tilgjengelig, selv om du har fri, sier Vibeke Hammarstöm ved Kyrkans Akademikerförbund.Mannlige prester havner på tredjeplass på lista over yrkesgrupper som er mest utsatt for å bli sykemeldt på grunn av stress og psykisk utmattelse i Sverige.Ifølge undersøkelser jobber prester mer enn rektorer og folk i IT-bransjen. Det finnes også studier som viser at personer som jobber i såkalte «kontaktyrker» er mer utsatt enn andre for å måtte sykmeldes på grunn av stress.– Å være prest er i aller høyeste grad et «kontaktyrke», sier Hammarstöm.

Nyheter
Næringsliv