Surf deg til drømmejobben

Bruker du sosiale medier rett, kan det være et fantastisk hjelpemiddel for deg som er jobbsøker.

Er du på utkikk etter ny jobb kan det føles overveldende med all informasjon som flyter på Facebook, LinkedIn og Twitter. Men ikke gi opp. Det finnes mengder av muligheter for deg som søker ny jobb på nettet, skriver ingenjorskarriar.se.Her er en sjekkliste for hva du bør gjøre i sosiale medier når du søker jobb:1. Finn ut hvilke sider det kan lønner seg å være på. Hvilke kanaler bruker man i nettopp din bransje?2. Skap en komplett profil på disse sidene. Det er ofte tidkrevende å fylle ut alle opplysninger, men en CV på nett kan ikke brukes om ikke all informasjonen er på plass. Sett av tid for å skape din profil, spar teksten og bruk formuleringene siden.3. Legg energi i å beskrive ditt karrieremål. Bruk de fritekst rutene som finnes for å maksimere sjansen for at hodejegere og potensielle arbeidsgivere finner din profil.4. Legg inn et stilrent profilbilde.5. Skriv inn nøkkelord i profilen din. På eksempelvis LinkedIn kan du under rubrikken "Skills" legge til din kompetanse. Nøkkelordene gjør det enkelt for hodejegere å finne nettopp fin profil.6. Importer kontakter fra dine andre sider og nettkontoer.PS: Husk at i blant kan det være smart å starte med en opprydding i det som finnes om deg på nettet. Om du ikke liker det som kommer opp om deg sev på nettet kan du ta bort bilder og annet du har publisert. Du kan til og med bed dine venner gjøre det samme.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også