<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Anbefaler småbarnsforeldre å bli ledere

Ellen Grimsby, sjefen for Oslos nye signalbygg, anbefaler alle å bli ledere mens de har små barn. Så lenge de ikke bryr seg om hvordan det ser ut hjemme.

Publisert 7. mars 2016 kl. 09.35
Oppdatert 7. mars 2016 klokken 10.10
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 316 ord

Nye Deichmanske bibliotek i Bjørvika hang i en tynn tråd i høst. I februar ble Munch-museet diskutert – igjen. Hvordan er det å være sjef for skal-/skal-ikke-prosjekter, spør Dagens Næringsliv Eli Grimsby, som er direktør for det nyopprettede foretaket Kultur- og idrettsbygg i Oslo kommune.– Jeg opplever at jeg er sjef for høyst reelle bygg. Vi er godt i gang med byggearbeidene på begge byggene. Så registrerer jeg at det diskuteres. Men nå har jo vår egen byrådsleder sagt tydelig at både Lambda og Deichmanske skal bygges. Da er mitt fokus i det daglige hvordan vi skal holde fremdriften og kostnadsrammen, for det er ingen tvil om at det er to krevende bygg, sier Grimsby.Hvordan kobler du av, spør avisen.– Jeg synes arbeidet inspirerer og gir energi, så jeg føler ikke noe stort behov for å sette grenser for meg selv eller koble av. Men nå er det sånn at vi har nettopp fått en ny valp, Albus. Når jeg kommer hjem fra jobb og i helgene er tiden fylt med det. Jeg har også tenkt at det var veldig fint å bli leder mens jeg hadde små barn. Da er du nødt til å være strukturert og disiplinert. Når du kommer hjem er du ikke opptatt av jobben lenger, du blir tvunget til å koble om og tenke på barna. Jeg vil anbefale alle som vil bli ledere å bli det mens de er småbarnsforeldre.Har du kanskje glemt at det også var litt stress?– Jeg husker det jo som travelt. Av og til sier mannen min og jeg, kan du skjønne at vi orket. Vi løp med akebrett til barnehagen og syklet til jobben etterpå. Men vi gjorde jo bare det alle småbarnsforeldre gjør. Jeg tror noe av det viktigste er å ikke bry seg så mye om hvordan det ser ut hjemme. Det å ha en raushet for rot anbefales, sier Grimsby til DN.