Marchand ble årets styremedlem

Haavind-sjef Gisele Marchand vant prisen som årets styremedlem. Nå forventer juryleder Diderik Schnitler å se henne som styreleder i et større selskap innen kort tid.

- Marchand har bemerket seg i styrerommet over lang tid. Hun er ofte førende i strategispørsmål og har god oversikt over kontrollsiden i styrearbeidet. Videre er hun en uredd person, og åpen, trygg og er god til å involvere alle i kollegiet. Vi mener at Marchand er svært godt skikket til et krevende styrelederverv i et større selskap, sier juryleder Diderik Schnitler.Onsdag ettermiddag ble prisen Årets styremedlem - The Board Award - delt ut hos konsulentselskapet Bene Agere. Prisen er tett beslektet med Årets styreleder, og begge prisene har som mål å løfte frem verdien av styrearbeid. Nå har en rekke næringslivstopper utpekt Marchand til å være styremedlemmet med størst potensiale for å bli best som styreleder.- Gjennom intervjuer med juryen og meg avdekket Marchand en trygghet og vurderingsevne som imponerte oss. Hun la spesielt vekt på hvordan man kan få utnyttet den samlede styrekompetansen gjennom aktiv medvirkning dels gjennom komité-arbeid og i plenum, sier Schnitler.Marchand startet i DNB og har hatt CEO-posisjoner i Bates Gruppen, Statens Pensjonskasse, Eksportfinans, og i dag sitter hun som CEO i Advokatfirmaet Haavind. Hun er styremedlem i Gjensidige Forsikring, Norgesgruppen, Eiendomsspar og Selvaag Bolig.- Norsk næringsliv er inne i en periode preget med behov for tøff omstilling og skarp konkurranse i internasjonale markeder, og denne situasjonen gjør styrene viktigere enn noen gang. Gjennom karrieren har Marchand ledet en rekke større endringsprosesser og håndtert kriser og utfordrende situasjoner av ulike slag både som øverste administrative leder og som styremedlem, sier Schnitler.Juryen trekker også frem to andre styremedlemmer med et spesielt stort styretalent, Irene Waage Basili, CEO i GC Rieber Shipping og styremedlem i Kongsberg-gruppen og Pacific Basin Shipping, og Glenn Veiby, managing partner i moteselskpaet BA-group og styreleder i Blender Agency og Digitale Medier 1881.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også