«Fra kald vinter til blomstrende vår». Det var tema for redertopp Elisabeth Griegs foredrag til BI-studentene onsdag.- Vi i rederinæringen er definitivt i vinteren, fortalte Grieg.På tross av tøffere tider i rederinæringen, ser ikke Grieg det som noen grunn til at Grieg Gruppen skal operere mindre etisk for å minske kostnader.- Vi har et type moralsk kompass i måten vi driver vår forretning på, og går vi på bekostning av den så tenker jeg at vi i det lange løp vil tape, sa Grieg til studentene.Likevel ser ikke rederarvingen bare mørkt på omstillingene i bransjen i dag.- Jeg tror omstillingene er helt nødvendig. Jeg tror det er verdifullt. Og jeg tror at hvis du klarer å få det til, vil du klare å skape mer attraktive arbeidsplasser, hvor folk har lyst til å komme å jobbe. Jeg tror det vil bidra til en mer innovativ bedriftskultur, som kan være med å løse alle de utfordringene som ligger foran oss, sa Grieg optimistisk.Rektor for Handelshøyskolen BI, Inge Jan Henjesand, er enig i markedsutsiktene.- Markedet i dag stiller nye krav til omstilling, og det blir enda viktigere med etterutdanning i en økonomi der endring er hovedregelen, sier Henjesand.