Mange vil ofre høy lønn for drømmejobben

En av tre kan til og med tenke seg å gå ned i lønn dersom de fikk tilbud om en jobb med vesentlig mer interessante arbeidsoppgaver.

Finn.no har gjennomført en jobbundersøkelse, som viser at egenutvikling er en konstant viktig faktor ved jobbskifte.- Mange vil heller ha spennende arbeidsoppgaver, fremfor høyere lønn, sier produktdirektør og jobbanalytiker i FINN, Fredrik Schjold.Flest arbeidstakere i hovedstaden er positive til lønnskutt for mer interessante arbeidsoppgaver, her er 39 prosent positive til lønnskutt i bytte mot mer interessante oppgaver. Arbeidsgivers gode rykte og mulighet for å jobbe i utlandet er de minst viktige årsakene til å bytte jobb.Flere legger alternativ karriereplanSamtidig som indrestyrte motiver er viktig i forbindelse med jobbskifte, tyder trafikken til Finn.no på at flere legger karriereplan B. Trafikken øker og flere brukere oppretter varslinger på relevante stillinger.Fredrik Schjold i Finn.no peker på høyere arbeidsledighet og usikkerhet i norsk økonomi for å forklare hvorfor flere nå legger en plan B for videre karriere.- Flere opplever at jobbene blir mindre trygge, og da er det naturlig at mange undersøker hvilke alternativer som er der ute. Et eksempel at flere i privatsektor snuser på jobber innenfor offentlig sektor, sier han.12 prosent flere brukereTall fra FINN jobb viser en tydelig økning i antall unike brukere til markedsplassen. I perioden januar til april i år besøkte i gjennomsnitt 1,8 millioner unike brukere FINN jobb hver måned. Dette er en økning på 12 prosent fra samme periode i fjor.FINNs jobbanalytiker forventer et skifte i jobbsøkerprosessene fremover. 23 prosent av alle fritekstsøkene på FINN jobb er etter konkrete navn på virksomheter. Det blir viktigere og viktigere at arbeidsgiverne gjør seg attraktive og synliggjør hvorfor de er verdt å jobbe for.Flere oppretter stillingsvarslingerEt annet tegn på at nordmenn legger en karriereplan B, er at flere oppretter varslinger om relevante jobber eller en arbeidsgiver de drømmer om å jobbe for. Siden jul har antall brukere med lagrede jobbsøk økt med 26 prosent til nær 180 000.- Selv om mange ikke er på direkte jobbjakt, er det flere som registrerer seg for å holde døren på gløtt for nye muligheter. Tendensen er tydelig, sier Schjold.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også