Nordmenn blir hjemme fra jobb på grunn av pollenallergi

300.000 nordmenn melder om sykefravær fra jobb eller utdanning i pollensesongen, ifølge en undersøkelse Allergiguiden har fått gjennomført-

11 prosent av de spurte melder om opptil 20 sykedager i året grunnet pollenallergi, noe som kan tilsvare opptil 660.000 tapte arbeidsdager i løpet av pollensesongen, viser en undersøkelse gjennomført av analysebyrået YouGov på vegne av Allergiguiden.no.– Allergimedisin er blitt mer effektiv de siste årene, og det finnes god hjelp å få. Riktig behandling kan gjøre at man går våren og sommeren lyst i møte samtidig som det også kan bidra til lavere sykefravær, sier Sverre Steinsvåg avdelingsleder ved øre-nese-hals-avdelingen ved Sørlandet sykehus.En undersøkelse gjennomført av SINTEF på vegne av NHO anslår at en ukes sykefravær i gjennomsnitt koster bedriftene 13 000 kroner i tapt produksjon og økte kostnader, da er ikke lønnskostnader i arbeidsgiverperioden inkludert i regnestykket. (©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også