Nordmenn vil møtes ansikt til ansikt i arbeidslivet

Norske arbeidstagere foretrekker møter ansikt-til-ansikt fremfor online. 

Foto: Scanpix
Arbeidsliv

I arbeidsmarkedsundersøkelsen Randstad Workmonitor, svarer tre av ti nordmenn at teknologiens utvikling har resultert i mindre personlig interaksjon med kolleger på jobben. Like mange gir uttrykk for at teknologiens stadig sterkere nærvær gjør dem mindre knyttet til ”den virkelige verden der ute”.- Svarprosenten for Norge er svært lav, sammenlignet med de 33 øvrige landene som deltar i undersøkelsen, der snittet på de som opplever mindre personlig kontakt ligger på rundt 50 prosent, forteller Camilla Grana, administrerende direktør i Randstad Norge.Undersøkelsen ble gjennomført i mars, blant mer enn 26.000 arbeidstagere i 34 land. Hele 86 prosent av de norske arbeidstagerne som deltok i undersøkelsen mener møter ansikt-til-ansikt gir den beste formen for samarbeid på arbeidsplassen. Samtidig svarer bare tre av ti nordmenn at de har mindre personlig kontakt med kolleger som følge av bruk av teknologi.- Tallene viser at norske arbeidstagere faktisk er de aller flinkeste i klassen til å balansere bruk av teknologi med personlig kontakt med kolleger. Vi er et sosialt om kommuniserende folkeferd. Det personlige møtet er viktig for mange for å skape gode relasjoner, og det er åpenbart at behovet for å møtes øker ettersom vi kommuniserer mer og mer digitalt, sier Camilla Grana.På globalt nivå svarer 53 prosent at teknologiens nærvær gjør dem mindre knyttet til mennesker ”i den virkelige verden”, mens 46 prosent forteller om mindre personlig omgang med kolleger. Hele 89 prosent foretrekker fortsatt å møtes ansikt-til-ansikt.- Samtidig er det viktig å ikke glemme at online-prosjektet og kommunikasjon på chat, videokonferanse og Lync-samtaler for stadig flere er en del av den fleksible arbeidshverdagen – enten man jobber i ulike land, tidssoner eller har en arbeidsform som gjør det mulig å jobbe hjemmefra eller om kvelden. Mange opplever også at de presterer dårligere ansikt-til-ansikt enn i en online-prosess, sier Camilla Grana.

Arbeidsliv
møter
karriere
Nyheter
Arbeidsliv