Vil gjøre vikarbyråer overflødige

To nordmenn står bak et konsept som utfordrer vikar- og bemanningsselskap i hele verden.

Selskapet heter Konsus og kobler frilansere med kunder som har oppgaver de trenger å løse, skriver VG. Tjenesten er en av Silicon Valleys raskest voksende start-ups med nærmere 6000 store og mindre selskaper på kundelisten. Konsus ble startet opp i august i fjor og har hatt en vekst på ti prosent i uken siden den gang. - Vi er fremtidens vikarbyrå. Eller mer presist, vi er fremtidens plattform for å koble riktig oppgave til riktig person. Vi tror fremtidens arbeidsliv handler om oppgaver og prosjekter og ikke om roller og titler, sier gründer Fredrik Thomassen (29) til VG.Selskapet har bygget opp en "vikarmodell" helt uten kostbare mellomledd. Via mail, en chat på hjemmesiden eller en app, forteller kundene hva de ønsker gjort. Konsensus finner den best kvalifiserte frilanseren og estimerer kjapt hvor lang tid det vil ta og hva det vil koste. Arbeidet kvalitetssikres av en lokal prosjektleder og sendes tilbake så snart det er ferdig. 200 frilansere i 18 tidssoner er tilknyttet Konsensus nettverket. - Vi løser for eksempel oppgaver som alle bedrifter i Norge og verden gjør hver eneste dag. Som å lage en enkel nettside, power point-presentasjoner, å taste inn data i et exel-ark, produsere markedsføringsmateriell, eller samle inn kontaktdetaljer og annen informasjon på internett, sier Thomassen til VG.


Les også