– Jeg er imponert over arbeidet SOS-barnebyer gjør for å gi barn en god start i livet, og jeg gleder meg til å bidra til videre utvikling av organisasjonen, sier Bente Lier.Hun kommer fra stillingen som leder for nasjonal avdeling for omsorgsfag i Røde Kors, og hun har lang og bred erfaring fra privat sektor og organisasjonsliv, hvorav nesten ni år som generalsekretær i Skiforeningen. - Jeg har fulgt SOS-barnebyer i mange år, også som fadder, og er imponert over den viktige og gode jobben organisasjonen gjør for å gi barn en god start i livet. Det er ingen lett beslutning å forlate Røde Kors, men muligheten til å bidra i den videre utviklingen av SOS-barnebyer i Norge og internasjonalt kunne jeg ikke la gå fra meg, sier Bente Lier.Lier overtar stillingen etter Svein Grønnern, som har vært generalsekretær i SOS-barnebyer Norge siden 1995. Styreleder Halvor Stenstadvold er glad for at Bente Lier blir Svein Grønnerns etterfølger som generalsekretær i SOS-barnebyer.- SOS-barnebyer har hatt en enestående utvikling i årene under Grønnerns ledelse, og jeg er overbevist om at Bente Lier er rett person til å føre denne positive utviklingen videre. Hun er en drivende, utadvendt og målrettet leder, og har bred og relevant erfaring for den krevende jobben som generalsekretær for en organisasjon som er barnefaglig sterk, i tillegg til å være den største på innsamling i Norge. Vi har stor tillit til at Bente Lier vil bidra til ytterligere å styrke SOS-barnebyers viktige arbeid for å gi barn omsorg og beskyttelse.