– Det er absolutt nedlatende

Helseminister Bent Høie (H) snakker nedlatende om titusenvis av helsefagarbeidere som gjør en viktig jobb i kommunehelsetjenesten, mener Fagforbundet.

– Det er direkte provoserende, sier nestleder Sissel M. Skoghaug.Det er statsrådens uttalelser søndag om at det ikke bare trengs varme hender, men også kloke hoder, som får henne til å reagere.– Jeg vil spørre tilbake: Hva har vi i dag? Vi har 125.000 helsefagarbeidere. Det er en yrkesgruppe med god kompetanse som gjør en viktig jobb, sier hun til NTB.– Det er absolutt nedlatende, sier hunFrykter for rekrutteringenHøie varslet i helgen at han vil lovfeste at alle kommuner om få år skal ha lege, jordmor, helsesøster, fysioterapeut, ergoterapeut, tannlege og psykolog. Et viktig mål med tiltaket er å bedre helseomsorgen. Men han unnlater å nevne helsefagarbeiderne, påpeker Skoghaug.– Slike utsagn neglisjerer yrkesgruppen og vi er redd for at det vil bidra til mindre rekruttering i framtiden.Hun er enig i at det er viktig å ha folk med ulik kompetanse i kommunehelsetjenesten, men mener det er minst like viktig å øke bemanningen. SSB har anslått at Norge trenger 100.000 sykepleiere og helsefagarbeidere i 2035, og av disse er det den siste yrkesgruppen det trengs aller flest av. Dersom det ikke er nok folk, vil en med spesialkompetanse måtte utføre oppgaver som en helsefagarbeider kunne gjort.


Les også