- Jeg er blitt kalt "jernkvinne"

Det brukes et annet språk om kvinnelige ledere, mener direktør i Forbrukerrådet, Randi Flesland.

Randi Flesland - Forbrukerrådet
Arbeidsliv

I et intervju med DinePenger, hevder direktør i Forbrukerrådet, Randi Flesland, at kvinnelige ledere er mer utsatt for urettferdig kritikk. - Til en viss grad. Det brukes et annet språk om kvinner. En målrettet kvinne kan være "jernkvinne", som jeg er blitt kalt. En målrettet mann blir heller kalt "målbevisst", sier hun til magasinet.Selv har hun møtt mye kritikk gjennom sitt yrkesliv, særlig som toppsjef i Avinor. Etter måneder med press, interne konflikter og TV-kameraer rettet mot seg, takket hun for seg. Likevel er det mye å lære av det å få kritikk, mener Flesland:- Det gjør deg sterkere som menneske og bedre som leder. Men det er viktig å stoppe opp og ta innover deg alt som har skjedd. Spørre deg selv: "Det der fikk jeg ikke til, hvorfor det? Hva kunne jeg gjort annerledes?" Har noe av kritikken mot deg vært urettferdig, spør Dine Penger.- Ja, men det opplever nok mange ledere. Selv i denne rollen kan jeg oppleve at motparten tar meg - ikke ballen. Men det tåler jeg, så lenge saken er viktig, svarer Flesland.

Nyheter
Arbeidsliv