- Arbeidsløse nordmenn bør se til Sverige

Opptil 22.000 flere unge står uten arbeid i år sammenlignet med i fjor, viser tall fra Statistisk sentralbyrå. – Søk lykken i Sverige, råder økonom.

Arbeidsliv

Sverige mangler blant annet bygningsingeniører, sykepleiere, dataingeniører, arkitekter, lærere, butikkpersonale og datakonsulenter, skriver NRK.Samtidig som 22.000 flere nordmenn mellom 15 og 24 år står uten arbeid i år, sammenlignet med i fjor, vokser svensk økonomi.– Å få et par år med en jobb i svensk industri, kan være kjempenyttig for å komme tilbake i jobb når arbeidsmarkedet er bedre i Norge, sier Terje Strøm i NyAnalyse til NRK.Han anbefaler også arbeidsledige i oljeindustrien å se til Sverige. Ifølge Strøm skyldes oppgangstidene i Sverige en kombinasjon av politisk flaks, og påvirkningen fra flyktninginnvandringen.– Den voldsomme flyktninginnvandringen utløste vekst i offentlige budsjett, som igjen har økt sysselsettingsveksten i Sverige på to prosent. Det er 160.000 til 189.000 flere jobber. I Norge har vi til sammenligning stagnasjon og til dels nedgang, sier han til kanalen. (©NTB)

sverige
arbeidsledighet
Nyheter
Arbeidsliv