Hverken poenggrense eller venteliste på oljestudier

For første gang på nærmere 15 år kom alle søkerne inn på bachelorstudiene i petroleum ved Universitetet i Stavanger. Det er ingen poenggrense, og ingen står på venteliste.

Arbeidsliv

Etter at opptaket var gjennomført, har det ligget plasser til både petroleumsteknologi og -geologi på restetorget, skriver Stavanger Aftenblad.– Det er vanskelig å tro at dette ikke er en konsekvens av oljekrisen, med de skremmende tallene man får presentert, sier førstekonsulent Caroline Meling ved Universitetet i Stavanger.Mens oljefagene henger tett sammen med en bransje med svingende konjunkturer, er det andre fag som er mindre påvirket, og Meling sier de ser at folk nå søker trygghet i studievalget.For industriell økonomi er det fortsatt høyt karakterkrav, slik det er på petroleumsfagene når bransjen går godt. Sykepleierstudiet i Stavanger har rekordlang venteliste. Hele 895 søkere håper det skal åpne seg en mulighet der.– Det er et veldig stabilt yrke, som ikke vil være avhengig av hvordan det går i markedet, sier Meling. (©NTB)

student
studier
Nyheter
Arbeidsliv