Nå vil flere bli prester

Det er underskudd på prester i Norge, og frafallet fra prestestudiet har vært stort, men nå kan det lysne. Flere søker seg til prestestudiet og andre religionsstudier.

Foto: Scanpix
Arbeidsliv

Menighetsfakultetet i Oslo utdanner flest prester i Norge og melder om 40 prosent flere søkere til prestestudiet enn i fjor. For fakultetets mastergrad i religion er økningen 100 prosent, skriver Aftenposten.– Vi kommer til å ta opp 150 studenter på masterprogrammet, i tillegg har vi 250 studenter fra før på dette programmet, sier rektor Vidar L. Haanes. Han sier antallet prestestudenter i Norge fortsatt er relativt lavt.– Den prosentvise økningen på studiet er stort, men det dreier seg fortsatt om små tall. Vi har gått opp fra noen og 20 studenter til 34 på Menighetsfakultetet i år. Hvis vi skal dekke behovet trenger vi flere.Paul Erik Wirgenes i Kirkerådet sier det er mange ledige stillinger i kirken. I tillegg er 29 prosent – eller 374 prester – av dem som i dag er i embetet, over 60 år gamle. (©NTB)

prest
presteyrket
menighetsfakultetet
Nyheter
Arbeidsliv