Arbeidsgivere igjen positive til nyansettelser

Arbeidsgivere ser for første gang på over to år så lyst på framtiden at de er positive til å øke bemanningen, viser en undersøkelse.

Ifølge Manpowers arbeidsmarkedsbarometer for fjerde kvartal 2016, er optimismen aller størst i det offentlige, men man ser også positive tegn i det private, melder NRK.– Virksomheter med mer enn 250 ansatte er de mest optimistiske. Det er et nytt tegn, fordi de har pleid å være de mest negative. Når de store bedriftene varsler at de vil ansette flere er det viktig for arbeidslivet generelt, sier konsernsjef i ManpowerGroup, Maalfrid Brath.– Vi må helt tilbake til begynnelsen av 2014 for å finne lignende positive tall, sier hun.Av de 751 arbeidsgiverne som deltok i undersøkelsen, svarer 8 prosent at de forventer å øke bemanningen, 4 prosent venter å nedbemanne og 86 prosent svarer at de har planer om å opprettholde det samme bemanningsnivået som i dag. Videre svarer arbeidsgivere i sju av ni bransjer og i fire av fem regioner at de skal oppbemanne det neste kvartalet.


Les også