Da er det på tide å bytte jobb

Glem gullklokke for lang og tro tjeneste. Følg samfunnsutviklingen, og ikke gro fast, råder ekspertene.

Arbeidsliv

Gullklokke for lang og tro tjeneste er ikke lenger et ideal, skriver Klikk.no.- Dette er nok en del av samfunnsutviklingen. Alt går fortere i dag. Vi bytter oftere ektefeller, innredning, bolig og biler, og er i konstant utvikling. Vi stiller krav til oss selv om å stadig bli bedre og samfunnet forventer det samme, sier karriereveileder i Din Utvikling AS, Hanne Aspelund til nettstedet.Karriererådgiver i Karrierehuset, Mette Ljungquist Marstrander, setter ifølge Klikk.no hyppigere jobbskifte i sammenheng med samfunnsutviklingen for øvrig.– Det er vanligere å skifte jobb oftere i dag enn det var før, men så skjer jo utviklingen generelt også raskere i dag både når det gjelder teknologi og hvordan vi jobber rent organisatorisk, sier hun til nettstedet, og legger til at det i et utviklingsperspektiv sies at du er utlært i en stilling når du har vært i den i mer enn fem år.Dersom du ønsker å utvikle deg karrieremessig, vil det ifølge rådgiveren være kritisk å enten skifte stilling internt, eller å skifte arbeidsgiver etter en femårsperiode.

arbeid
karriere
jobb
jobbintervju
Nyheter
Arbeidsliv