Dette er de mest besøkte stillingene

Det ble utlyst 17 prosent flere stillinger i september i år, sammenlignet med september i fjor.

Arbeidsliv

Oppgangen i september er bred, og antall stillinger går opp i alle landsdeler, Vestlandet inkludert. Midt Norge og Nord Norge kan skilte med sterkest oppgang, viser ferske tall fra FINN jobb.Dette er femte måned på rad at antall ledige stillinger er høyere enn fjoråret, og den positive tendensen i stillingsmarkedet fortsetter inn i oktober. I september 2016 var det 16.700 utlyste stillinger på nettstedet.- Snudd til det positiveDet er særlig innen privat sektor at økningen er stor. Her er det 22 prosent økning i utlyste stillinger, mens antall offentlige stillinger er stabilt mot fjoråret. Både Midt Norge og Nord Norge viser til sterk oppgang, på henholdsvis 31 og 22 prosent økning.- De siste månedene har stillingsmarkedet snudd til det positive, med unntak av Vestlandet. Det er derfor gledelig å se at oppgangen i september er bred, og at antall ledige stillinger går opp i alle landsdeler, Vestlandet inkludert. Vestlandsfylkene opplever en 10 prosent økning i utlyste stillinger, sammenlignet med september i fjor, sier jobbanalytiker og produktdirektør i FINN jobb, Fredrik Schjold, ifølge en pressemelding.I løpet av september var det over 1,7 millioner unike brukere innom stillingsannonsene på FINN.no. Til sammenligning var det litt over 1,6 millioner unike brukere til sidene i september i fjor.De mest besøkte stillingene finner vi på landsbasis innenfor bransjene:

  1. PR, informasjon og kommunikasjon
  2. Tekstil
  3. Turisme og overnatting
De minst besøkte stillingene finner vi på landsbasis innenfor bransjene:
  1. Optiker
  2. Håndverkertjenester
  3. Bygg og anlegg
På landsbasis er det stillinger innenfor disse tre bransjene som kandidatene søker mest på:
  1. Butikk og varehandel
  2. Tekstil
  3. Turisme og overnatting

arbeid
karriere
jobb
Nyheter
Arbeidsliv