Securitas fikk bot for ulovlig bruk av kameraovervåking

Securitas har fått et overtredelsesgebyr på 150.000 kroner for å ha brukt kameraovervåking for å kontrollere en ansatt i Trondheim.

Vektere på jobb - Foto: Scanpix
Arbeidsliv

Adresseavisen skriver om saken som startet i juni 2015, da en vekter fra Securitas var på vakt i en Rema-butikk for å følge med på tyveri og lignende fra butikken.Rundt en time inn i den tre timer lange vakten, oppdaget kjøpmannen at vekteren ikke var i butikken, men snakket i telefonen noen kvartaler unna. En time senere så han vekteren på samme sted, og kjøpmannen kontaktet da Securitas for å klage på fraværet.Kjøpmannen leverte videoovervåking til Securitas for å dokumentere at vekteren hadde vært ute av butikken. Securitas gjennomgikk videoen sammen med vekteren. Ifølge vekterselskapet hadde de fått godkjennelse fra vekteren til å se opptakene, men samtykket er ifølge Datatilsynet ikke gyldig.Vekteren, som ble omplassert etter hendelsen, klaget til Datatilsynet – som nå har slått fast at det ikke er lovlig å bruke kameraovervåking til å sjekke om folk er på jobb. Tilsynet gir Securitas 150.000 kroner i overtredelsesgebyr, mens Rema-kjøpmannen som utleverte opptaket, får en bot på 50.000 kroner.Verken Securitas eller kjøpmannen har bestemt seg for om de skal klage på vedtaket. (©NTB)

securitas
Nyheter
Arbeidsliv