Slik er konsernsjefens lederstil

- I store organisasjoner er det ekstra nødvendig å jobbe gjennom lederlinjen, sier Tone Wille.

Konsernsjef i Posten Norge, Tone Wille, har allerede sittet fire år i konsernledelsen og er sterkt involvert i endringsprosessene i Posten Norge. Nylig ble hun øverste sjef.- I store organisasjoner er det ekstra nødvendig å jobbe gjennom lederlinjen. Når det tas store beslutninger som berører mange, er det viktig med grundig forarbeid og åpenhet. Det skal være stor takhøyde hos oss. Men samtidig er det viktig med lojalitet når vi først har besluttet noe, sier Wille til DN.Konsernsjefen er ifølge avisen nysgjerrig av natur, og tror hun oppfattes som uformell.- Samtidig er jeg opptatt av at budskapet skal være tydelig. Jeg vil være en synlig leder som reiser mye rundt for å treffe ansatte. Som leder er det viktig å være seg selv, men så kan man selvsagt jobbe med å bli en bedre utgave av seg selv på noen områder, sier hun.- Jeg kommer til å videreføre mye av det min forgjenger har jobbet med, så de ansatte merker nok ikke umiddelbart store omveltninger fordi de har fått ny sjef, sier Wille til DN.