Dette kan koste deg jobben

Du bør ta deg tid til en kritisk gjennomgang av CV-en din, råder Trond Nymark, partner i konsulentbyrået Ildne.

- Jeg slutter aldri å la meg overraske over hvor ofte jeg finner slurv i CV-ene vi mottar, sier Trond Nymark, partner i konsulent- og rekrutteringsselskapet Ildne, som har noen klare oppfordringer til de som jakter på nye arbeidsoppgaver:- Det første du skal huske på, er at søknaden din skal være en direkte besvarelse av bestillingen som ligger i utlysningsteksten. Kompetansen og erfaringen arbeidsgiveren etterspør, skal du ikke gjemme bort verken i søknaden eller CV-en, men løfte frem. Vis at du har kvalifikasjonene i orden, sier han.Øye for detaljerVeilederen bruker ofte flere timer med hver av kandidatene sine til nettopp dette; å trekke fram kvalitetene og relevansen som gjør nettopp denne personen til den beste kandidaten for jobben.- Les utlysningsteksten nøye, noter deg nøyaktig hva det er arbeidsgiveren er på jakt etter, og bygg opp CV-en ut fra dette, råder Nymark.I tillegg er det viktig å være nøye med detaljene. Opplysninger du selv kanskje synes er så opplagte at de ikke er nødvendige å nevne, kan ifølge veilederen være helt avgjørende å få med i søknaden.- En ingeniør vil kanskje instinktivt tenke at søknaden hans eller hennes vil bli behandlet av noen med den samme kompetansen. Det stemmer ikke alltid.- Uansett om det er et konsulentbyrå eller HR-avdelingen i et stort selskap som får en søknad til vurdering, skal den først gjennom en utsiling hvor kandidatene som mangler de rette sertifikatene eller godkjenningene lukes bort. Dessverre er det mange sterke kandidater som forsvinner allerede her, rett og slett fordi de ikke viser at de er kvalifisert, sier Nymark.Innsalget avgjørIldne får hvert år omtrent 2.500 CV-er til vurdering, og om lag ti prosent av dem som tar kontakt blir kalt inn til intervju. Hos de fleste av disse må det en grundig opprydning til før CV-ene kan sendes ut til mulige oppdragsgivere.- Slurv er så unødvendig. Minst 90 prosent av de CV-ene vi mottar har skrivefeil eller avvik mellom tidsrom oppgitt på CV og attester. Ta deg tid til en gjennomgang med venner, eller en kvalitetssikring via retteprogrammet i Word. Da gir du et mye bedre førsteinntrykk, råder Nymark.Når det er sagt, er det ikke bare CV-en alene som skaffer deg jobben. Innsalget avgjør.- Når alt annet er likt, vil det være innsalget som avgjør. Det hjelper med en god søknad, et godt språk og et vinnende vesen. Dersom en naturlig beskjedenhet skulle stå i veien for et offensivt innsalg, kan det være greit å benytte seg av ekstern hjelp, avslutter Nymark.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også