Tre av ti toppledere fra BI

Handelshøyskolen BI har utdannet tre av ti toppledere i Norges 200 største bedrifter.

Ivan Kverme

Hele 32 prosent av topplederne i Norges 200 største bedrifter har studert ved Handelshøyskolen BI, når en inkluderer etter- og videreutdanning, går det frem av en pressemelding.- Det er svært hyggelig å få dokumentert at så mange toppledere har tatt et utdanningsløp ved BI, sier rektor ved Handelshøyskolen BI, Inge Jan Henjesand.I en undersøkelse gjennomført av professor Rolv Petter Amdam og professor Ragnhild Kvålshaugen ved Handelshøyskolen BI, går det frem at nesten halvparten av topplederne i Norges 200 største bedrifter har en økonomisk-administrativ hovedutdanning.Av disse har om lag hver femte toppleder sin hovedutdanning fra BI, mens 13 prosent har sin grad fra NHH, og 23 prosent fra NTNU. Alumni fra BIBlant topplederne som har sin utdanning fra Handelshøyskolen BI finner vi blant annet administrerende direktør i Schibsted Rolf Erik Ryssdal, styreleder i Telenor Gunn Wærsted og Kristin Holth, Executive Vice President, Global Head of Shipping, Offshore & Logistics DNB Bank ASA.