NHH. Foto: NHH/Finansavisen.

Vraker studenter fra NHH

NHH henger ikke med i den teknologiske utviklingen, mener Visma-sjef Øystein Moan. Studenter ber skolen ta grep.

Studentforeningen på Norges Handelshøyskole (NHH) har nedsatt et eget utvalg som har fått i oppgave å kartlegge hvor tilfredse studentene er med skolens teknologitilbud, skriver DN. Undersøkelse som nylig ble gjennomført av utvalget, viser at 72 prosent av 243 spurte er misfornøyde.Konsernsjef i programvaregiganten Visma, Øystein Moan, har ifølge avisen tatt kontakt med rektor på NHH for å drøfte situasjonen. Moan frykter at det vil få alvorlige følger for studentene dersom handelshøyskolen ikke gjør endringer i fagsammensetningen.- Konsekvensen blir at studentene som går ut derfra blir mindre interessante å ansette og mindre interessante som fremtidens ledere, sier Visma-sjefen til DN.Rektor Frøystein Gjesdal ved NHH erkjenner ifølge avisen at skolens tilbud innenfor teknologifag ikke er godt nok i dag. Han tar innspillene fra næringslivet og NHH-studentene alvorlig.- At studentene våre ønsker mer it er veldig positivt. De er svært ambisiøse og motiverte. Når vi også får de samme signalene fra arbeidslivet, er dette noe vi må ta svært alvorlig. Noen vil hevde at endringene tar for lang tid, men jeg er tross alt fornøyd med at vi allerede har fått til ganske mye, sier rektoren til DN, som håper å kunne innføre mer programmering i dagens obligatoriske datakurs ved NHH.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også