Handelshøyskolen - Foto - Scanpix

Vil hanke inn næringslivstopper på heltid

NHO ønsker ledere fra næringslivet som "praksisprofessorer".

Næringslivets hovedorganisasjon (NHO) vil ha næringslivstopper som undervisende professorer, såkalte praksisprofessorer, på heltid, skriver Dagens Næringsliv.- Vi har behov for arbeidskraft som er godt nok tilpasset arbeidslivets behov. I den sammenhengen foreslår vi å opprette en stilling som gjør at også personer som primært har erfaring fra arbeidsliv eller offentlig sektor, kan ansettes som praksisprofessor, sier kompetansedirektør i NHO, Are Turmo, til avisen.Tanken er at de i hovedsak skal få drive undervisning og veiledning. Turmo mener det er varierende hvor godt oppdatert dagens professorer er på hvordan næringslivet fungerer.- BI har vært gode til å ansette vitenskapelig personell med arbeidslivserfaring. Men for sektoren totalt sett, tror vi en slik stilling kan styrke sektorens kobling mot arbeidslivet, sier kompetansedirektøren.Daglig leder i Deloitte og styremedlem i NHH, Aase Aa. Lundgaard, frykter ifølge avisen at undervisningen vil bli mindre forskningsbasert dersom praksisprofessorer skulle bli satt til å forelese på lik linje som «vanlige» professorer.- Vi må ikke ødelegge et forskningsmiljø. Undervisningen skal være forskningsbasert, og det mener jeg man må holde fast ved. Blir professorene for praktiske, og praktikerne blir professorer, mister vi en viktig kraft til å fornye oss. Det er i brytningen mellom disse to miljøene at vi får frem ny tenkning, sier hun til DN.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også