KjøpLogg inn

Så stort blir lønnshoppet for finansansatte

Det er oppnådd enighet i tariffoppgjøret i finans. Så store blir tilleggene.

Publisert 25. april 2017 kl. 14.54
Oppdatert 25. april 2017 klokken 14.57
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 136 ord

Etter forhandlinger 20. og 25. april ble det oppnådd enighet mellom Finans Norge og henholdsvis Finansforbundet og LO v/Handel og Kontor og PostKom.Det anbefalte forslaget er et generelt tillegg på lønnsregulativet på 0,65 prosent, minimum 3.200 kroner pr år, med virkning fra 1. mai 2017.Sammen med overheng og anslag på lokale tillegg/lønnsglidning, utgjør rammen for oppgjøret 2,4 prosent.– Vi er tilfreds med å ha landet et tariffoppgjør som er på linje med frontfaget og andre store tariffområder, sier Runa Opdal Kerr, direktør for arbeidsgiverområdet i Finans Norge, i en pressemelding.Hun understreker at den samlede lønnsveksten sentralt og lokalt skal være normgivende både for ledere og andre grupper av arbeidstakerne i bedriftene. Finansforbundet organiserer nærmere 56 prosent av de ansatte innen bank og forsikring, mens LO organiserer nærmere fire prosent. Svarfristen en satt til 9. mai 2017.