Karriere: - Da straffes du hardt

Det er ifølge rapport verre å ha «feil» jobb enn å være arbeidsløs.

Arbeidsgivere vil heller ansette kandidater som er arbeidsledige, enn kandidater som har arbeidet som telefonselgere, fastslår en rapport fra det europeiske forskningssamarbeidet Negotiate, skriver DN. Her fremkommer det at arbeidsgivere i Norge er de mest skeptiske. 500 norske arbeidsgivere vurderte til sammen 5000 fiktive jobbsøknader som en del av forskningsprosjektet.- Har du eksempelvis jobbet med telefonsalg over en lengre periode og er overkvalifisert for det, straffes du hardt. Arbeidsgivere antar at du da har mistet deler av den kompetansen du tilegnet deg gjennom utdannelsen, sier forsker Christer Hyggen ved Nova, ifølge avisen.Han kaller denne tendensen for «de-skilling». Hvorvidt kandidater faktisk blir mindre kompetente, kan imidlertid ikke forskerne fastslå.- Dette trenger ikke å ha noen sammenheng med faktisk «skade» eller «de-skilling» hos kandidatene, men arbeidsgivere antar at det er slik – og velger bort kandidatene for å være på den sikre siden, forklarer Hyggen til DN.


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker