<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Vil ha teknostudenter

NTNU-student Frida Bruun (23) er en av ni «summer interns» hos SEB i år. Hun lager robotprogram til råvareanalysesjefen.

Publisert 17. juli 2017 kl. 08.55
Oppdatert 30. aug. 2019 klokken 03.49
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 158 ord

- Jeg så spesifikt etter folk med programmeringserfaring, sier råvareanalysesjef Bjarne Schieldrop i SEB til DN.Frida er allerede godt i gang med et klart definert prosjekt: Automatisering av oljemarkedsanalyse. - Ved hjelp av programmeringsmoduler kan man hente store mengder data automatisk fra en rekke kilder. Algoritmer bearbeider dataene, som så blir sammenstilt i en rapport. Disse dataene kan oppdateres når som helst, forklarer Frida til DN.Ettertraktet teknologikompetanseDNB-sjef Rune Bjerke sa i fjor at DNB skal bli et teknologiselskap, og jobbkandidater med teknologikompetanse blir mer og mer ettertraktet hos finansselskapene, bekrefter både DNB, Nordea, SEB og Finansforbundet overfor DN.- Kompetanseskiftet skjer lynraskt, og finansbransjen er i ferd med å bli en fintech-bransje, sier seniorrekrutterer Berit Viddal Tronslin i Nordea til DN.Attraktive NTNU-studenter- Tidligere rekrutterte vi mest fra handelshøyskoler som NHH og BI, men en del siv-økere mangler en klar og helhetlig digital forståelse. Dette gjør NTNU-ere veldig attraktive for oss, forklarer konserndirektør for hr i DNB, Solveig Hellebust, til DN.